Stegeman
Stegeman (www.stegeman.nl) is in Europa onderdeel van Campofrio Food Group. Wereldwijd is Stegeman onderdeel van Sigma, een voedingsbedrijf met meer dan 45 000 medewerkers in Europa, Mexico en Noord- en Zuid-Amerika. In Nederland is Stegeman marktleider in de vleeswarenindustrie en wordt door afnemers gezien als betrouwbare partner die met kennis van het vak de ontwikkeling van de categorieën broodbeleg en snacks (o.a. droge worst) optimaal vormgeeft. Naast de ontwikkeling van de traditionele vleeswaren, durft Stegeman ook verder te kijken dan vlees. Stegeman is bezig met een transitie met als einddoel een assortiment met 50% minder vlees. Zo introduceren zij producten verlaagd in vlees, door 30% groenten toe te voegen, of zelfs geheel vegetarisch producten. In Wijhe, waar circa 400 medewerkers werkzaam zijn, vindt de productie van gekookte hammen, worsten en vegetarische producten plaats, evenals het snijden en verpakken van vleeswaren en vegetarische producten. De diversiteit van producten en de transitie naar een assortiment met minder vlees maakt de locatie erg dynamisch en uitdagend op het gebied van kwaliteit. Voor een betere structurele borging en continue verbetering van de kwaliteitsprocessen en -systemen, zijn wij op zoek naar een doelgerichte QA Coördinator die zich thuis voelt in een productieomgeving.
Een kwaliteit professional die de taal van de vloer spreekt
Functie
- Verantwoordelijk voor het vertalen van het kwaliteitsbeleid naar de praktijk en het vergroten van het kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer
- Aanspreken en motiveren van operationele teams om continu te blijven verbeteren op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, en het optimaliseren van de informatiebeschikbaarheid op de werkvloer
- Organiseren, voorbereiden en begeleiden van interne en externe audits, en het verkrijgen en behouden van relevante certificeringen
- Actualiseren, beheren en waarborgen van het kwaliteitshandboek, en toezien op het naleven van de wet- en regelgeving
- Oppakken en ondersteunen van verbeterprojecten gerelateerd aan kwaliteit en voedselveiligheid, e.g. verminderen van afwijkingen, verbeteren van allergeenbeleid
- Onderhouden van het HACCP-systeem, en het organiseren en uitvoeren van GMP- en glasrondes.
- Nauw samenwerken met Productie en rapporteren aan de Q&E Manager.
Profiel
- Hbo werk- en denkniveau, met een relevante opleiding als Levensmiddelentechnologie of Kwaliteitsmanagement
- Relevante kwaliteitservaring in de food sector, bij voorkeur in een productieomgeving
- Kennis van en ervaring met kwaliteitssystemen zoals BRC en IFS, en ervaring met interne audits
- Beweegt zich gemakkelijk op de werkvloer, communiceert overtuigend en weet mensen te enthousiasmeren
- Past in een zowel internationaal als oer-Hollands bedrijf waar innovatie en kennisdeling centraal staat
- Verdere persoonskenmerken: proactief, organiserend, besluitvaardig, gedreven, verbindend, gestructureerd.
Indien je geïnteresseerd bent in bovengenoemde functie verzoeken wij je contact op te nemen met Dieuwertje Visser, telefoon: 0317-468686 / 06-23531353 of te solliciteren via onze website www.dupp.nl, dan wel jouw reactie te e-mailen naar info@dupp.nl.
Stegeman heeft voor deze vacature DUPP geselecteerd als enige recruitmentpartner.